Lately I
have been making lots of decorated sugar cookies for different activities, and
on every picture posted on my facebook page I get various request for the recipe of
these sugar cookies. I didn’t have the time before because of all the work and
since my kids are on summer vacations, they take up lots of time. Tonight I put my foot down and decided to take some time out and give all these wonderful women a good recipe
to start off.
Ingredients:
1
½ bar of butter
1/3
cup of granulated sugar
¼
tsp salt
1
½ tsp vanilla
2
egg yolks
2
½ cups of all purpose flour
Cream
butter and sugar until light and fluffy.
Add in vanilla and yolks, one at a time. Mix flour and salt and slowly
add to butter mixture scrapping down. Do not over beat.
Good Consistency
Remove your dough and
cover with plastic wrap in the fridge for at least 1hr.
Remove from fridge roll out and cut out your
cookies .
This I made using my homemade cutter, if you like to learn how to make your own cutters, click here.
Place on a baking sheet with parchment paper and bake for 7-10 mins
until golden edges at 350F.
This is my basic recipe, the one which I started with and over time I have made different adaptions and changes to make it my very own. Hope you can adapt it to your taste and make it more wonderful. I Love making sugar cookies, they are my favorite. Hope you have as much fun as I do. Please do leave your comments and any questions you may have below. I love to receive them. Love…….
Victoria...
Espanol:
Galletas de Azucar
Últimamente he estado hacienda muchas galletas decoradas para diferentes actividades, y en cada posteo en mi pagina de Facebook, recibo muchas solicitudes de la receta de estas delicias. No había tenido tiempo para hacer este posteo por falta de tiempo y trabajo. Además que como los chicos están de vacaciones y me ocupan bastante tiempo. Pero hoy decidí tomar un ratito para postear esta recetita para todas esas maravillosas mujeres que quieren comenzar hacer galletas.
Ingredientes:
1 ½ barra de mantequilla
1/3 taza de azúcar granulada
¼ cdta sal
1 ½ tsp vainilla
2 yemas de huevos
2 ½ tazas de harina todo uso
Cremar
mantequilla y azucar hasta bien unida. Añada vainilla y las yemas una a una. Mezclar harina
junto con la sal y añadir
a la mantequilla poco a poco raspando el bowl.
Debe quedar de esta consistencia
Remover masa y envolver en plástico y refrigerar por lo menos 1 hra.
Cubrir con Plastic wrap
Sacar de la nevera, estirar y cortar con sus cortadores preferidos.
Este fue uno hecho por mi y si deseas aprender hacer tus cortadores, busca tu tutorial
aqui.
Colocar en bandeja con papel encerado y hornear a 350F por 7-10 mins o hasta que se doren levemente las orillas. Dejar enfriar por 10 min en la bandeja.
Esta fue la
receta con la que comenze hacer galletas y con el tiempo fui haciendole
adaptaciones hasta hacerla mía, a mi gusto personal. Espero que puedan adaptarlas a su gusto tambien. Disfrutomuchísimoo hacer galletas, tanto que las haría todos los días. Espero que puedan
disfrutar hacerlas tanto como yo.
Favor dejar
sus dudas, preguntas o comentarios abajo.
Es un placer recibirlas y me animan a seguir escribiendo para ustedes.
Cariños….
Victoria.....